Fläskkarré char sui

Jag drömmer mig bort lite mer till sommargrillen. Här kommer ett till gott recept. 
 
Tid: 24 h
 
Ingredienser
1 kg urbenad fläskkarré i bit
1/2 dl hoisinsås
2 msk socker
2 msk soja
1 msk mirin (alkoholfritt risvin)
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk granulerad vitlök
1/2 tsk fem kryddor (kinesisk kryddblandning)
 
Gör så här
Vispa alla ingredienser (utom kött) i en skål tills allt är väl blandat.
Skär karreén i ca 4 cm breda strimlor.
Lägg bitarna i en påse med marinaden som går att försluta. Pressa ut så mycket luft som det går och förslut påsen
Låt påsen ligga i kylskåp 24 timmar, kläm på påsen lite då och då.
 
Tänd utomhusgrillen för att grilla på indirekt värme, ca 175 *C. Ta upp fläsket ur marinaden, skrapa bort överflödig marinad och lägg köttet på grillen. Häll marinaden i en kastrull och låt den koka i 5 minuter. är fläsket har tillagats i 15 minuter öser du köttet med den kokande marinaden och vänder sedan på bitarna. Ös den igen och tillaga i ytterligare 15 minuter tills fläsket har en innertemperatur på 65*C. Ös köttet en sista gång och lägg sedan över den på en tallrik. Kasta den överblivna marinaden. Täck över fläsket löst med folie och låt vila i 5 minuter. Skiva tunt och servera. 
Serveras med ugnspotatis.